Seccions de la Colla de Diables

 

06COLLA DE DIABLES ADULTS

La Colla de Diables està formada pels diables, els encenedors, els portadors i totes les persones que fan possible un correfoc o un espectacle pirotècnic. Actualment som al voltant de trenta persones.
Ens reconeixereu per la nostra maça de fusta amb tres pues, vermella amb esquitxos grocs, taronges i negres, i pels nostres ceptrots i artilugis pirotècnics: el nostre ceptrot principal consisteix en tres rodes de foc que giren en sentits diferents.
El vestit, de cotó està format per pantaló i casaca negres amb flames taronges i grogues que pugen per la vora del camal dret i des de baix de la casaca. També duem picarols al camal esquerre i la casaca agafada amb cinturó de corda de colors vermell, taronja i groc. La capa és vermella i cobreix tota l’envergadura del diable, amb caputxa llarga amb picarol a la punta i el logotip dels diables en negre a l’esquena.
Ens reunim un cop al mes en assemblea per prendre decisions i coordinar-nos. Entre reunió i reunió, els membres de la Junta i les diferents comissions i responsables van fent la seva feina, i n’informen en cada assemblea.

03PERCUSSIÓ D’ADULTS

Un correfoc no és com cal si no va acompanyat de la percussió. El nostre grup de percussió està format per una desena de persones amb instruments com la caixa, el tamborí, els timbals, el repenique, el rocar, l’agogo i els surdos. Tant pot acompanyar els diables amb ritmes tradicionals com de més moderns, com la batucada. Al marge de les reunions amb tota la colla, la percussió es troba regularment per assajar vells i nous ritmes.

02COLLA INFANTIL

La Colla Infantil es va crear el 2012. Els petits diables reprodueixen la maça i el vestuari dels diables grans i també tenen els seus petits ceptrots. Tot això, és clar, sense que manipulin la pirotècnia i amb la supervisió dels seus responsables. En aquest moment en formen part uns seixanta infants i joves.
A la Colla Infantil hi ha dos grups: dels 8 als 11 anys, i els juvenils, dels 12 en endavant, que esperen amb delit el dia que es podran incorporar a la colla dels grans i fer fora els “juràssics”.
Hi ha una comissió formada per alguns pares i mares i diables de la Colla dels Adults que gestionen les tasques de la Colla Infantil. Alguns cops a l’any, es fan trobades amb totes les famílies per fer formació, tallers, organitzar actes i prendre decisions.

04PERCUSSIÓ INFANTIL

La Colla Infantil també té la seva percussió. Alguns són percussionistes molt i molt jovenets que no tenen por del xivarri ni de les espurnes, i d’altres, de més grans, a qui els agrada molt el timbal i no gaire el foc, són futurs virtuosos de la percussió. Com els grans, assagen regularment, un cop cada quinze dies amb caixes i timbals. En total, són prop de vint infants.

Compartir.