Qui som

L’Esplai l’Agrupa va néixer el març de 1981 com una alternativa per al lleure infantil dels socis de l’entitat. La seva aparició és deguda a la iniciativa de cinc dansaires de la colla sardanista Cors Catalans que, amb força il·lusió i amb inquietuds vers els infants, decideixen engegar, de manera voluntària, aquesta tasca educativa.

En tota aquesta trajectòria, l’Esplai l’Agrupa no ha deixat de créixer i aprendre envoltat dels seus infants i joves, repartits ara en vuit seccions: Menuts, Petits, Mitjans, Mig Grans, Grans, Ganàpies, Joves I i Joves III. Actualment som 30 monitors i monitores, i 160 infants.

Fem esplai cada dissabte de 16.30 a 18.30 h per seccions, però hi ha uns quants dies a l’any que ens ajuntem tots, com l’inici de curs, la Castanyada, el Nadal, la Sortida Conjunta i el Dia de les Famílies. Paral·lelament, ens coordinem amb la resta d’entitats de Molins de Rei per ocasions puntuals, però, sobretot, per celebrar la campanya de Ni un Plat Buit. Com a membres de l’Agrupa, un dia a l’any celebrem la Festa de la Primavera amb la resta de components de l’entitat.

El nostre Esplai pertany a ESPLAC (Esplais Catalans), una associació d’esplais laica i progressista que té la intenció de reunir esplais d’arreu de Catalunya per tal de treballar tots junts per donar-nos a conèixer en la nostra societat. Juntament amb altres esplais del Baix Llobregat celebrem el Dia dels Drets dels Infants.

Des de l’Esplai volem promoure valors com la participació infantil, el respecte, l’autonomia i l’esperit crític mitjançant jocs, tallers, dinàmiques, excursions i sortides, tot adaptant-les a cada grup i als nostres infants, per tal que vulguin seguir venint cada dissabte, on els esperem amb els braços oberts.

Us convidem a tots i a totes a coneixe’ns i a venir!

Compartir.